Fizetési megoldás

Hírlevél

Házhozszállítás

Magyarország egész területére!

Elérhetőségek

Clean-Tech Higiénia Egyéni Cég
+36 20/251-9676
iroda@tisztitoszerbolt.hu
1223 Budapest, Nagytétényi út 190.

Termékajánló

TOP termékek

Blog
2024.05.14 13:11

Mindent a kéztörlő papírokról

Kéztörlő papírokMindenki találkozik a kéztörlő papírokkal, mindannyian használjuk őket, mégis kevesen tudják, hogy mennyiféle létezik belőlük és mik a különbségek közöttük. 

A nyilvános, illetve nagyobb forgalomnak kitett mosdókban általában elektromos kézszárító vagy kéztörlő papír található meg. Mindkettőnek megvannak a maga előnyei és hátrányai egyaránt, az alábbiakban elsősorban a kéztörlő papíroktól lesz szó bővebben. 

Az elektromos kézszárítókkal szembeni előnyök 

Először is jó tudni, hogy a lehető leghigiénikusabb módja a kéz megszárításának a papírtörlő használata. A kézszárító berendezést rendszeresen tisztítani, karbantartani kell, ugyanis könnyen elszaporodnak benne a baktériumok, megtelepszik benne a penész. Használatával a kéz szárítása időigényesebb, amihez nem mindenkinek van türelme, így sokan inkább vizes kézzel távoznak a mosdóból. 

A kéztörlő papír adagoló alapvetően nem tud meghibásodni, csupán az utántöltésére kell odafigyelni. Nagy előnye, hogy nincs áramfogyasztása, ami anyagilag, környezetvédelmileg is kedvező, ráadásul ennek köszönhetően olyan helyen is megállja a helyét, ahol nem lenne lehetőség vagy túl bonyolult lenne a hálózathoz csatlakoztatni egy elektromos készüléket. 

Nézzük, milyen kéztörlő papírok léteznek! 

1. Tekercses kéztörlő papír

Tekercses kéztörlő papírElsősorban nagy forgalmú helyekre ajánlott, ugyanis az ilyen adagolók nagy mennyiségű papírt kihelyezését teszik lehetővé, így ritkábban kell őket utántölteni. A papír letépése  az adagoló nyílásán található tépőfogak segítségével, vagy szűkített nyílás esetén a perforáció mentén lehetséges.

A szűkített nyílású eszközöknél könnyen megoldható a laponkénti adagolás, így ezek gazdaságos alternatívát jelentenek. A tépőfogas rendszert olyan helyekre ajánljuk, ahol egyszerre nagyobb mennyiségű papírra van szükség, például éttermi konyhák, műhelyek, míg a laponkénti adagoló remek választás mosdókba, ahol csökkenteni szeretnék a felesleges pazarlást.

Számolni kell vele, hogy a tekercses papír adagolók nagyobb méretűek, több helyet igényelnek, ugyanis a tekercsek átmérője általában 14 vagy 19 cm, és 1, illetve 2 rétegű változatuk is beszerezhető. 

2. Hajtogatott kéztörlő papír 

Kisebb helyigényű megoldás, ráadásul a tartalék papírok tárolása is könnyebb a téglatest formájuknak köszönhetően. Többféle hajtási mód létezik, és fontos, hogy az adagolóhoz kompatibilis papírt válasszunk. A hajtási módok az alábbiak: 

V-hajtás: a legnépszerűbb a piacon, nagy választék elérhető mind az adagolókból, mind a papírokból és egyszerű használat jellemzi. A kihúzott lap magával húzza a következőt. 

C-hajtás: viszonylag ritkán használják, ugyanis a lapok nincsenek egymásba fűzve, így nem húzódik ki magától a következő. Általában nagy méretűek a papírok, ám ezt a felhasználók nem mindig veszik figyelembe és egyszerre többet is kihúznak, ami sok pazarlással jár. 

Hajtogatott kéztörlő papír

W-hajtás: a lapok ebben az esetben az átlagosnál hosszabbak, így egyetlen darab is elég lehet a kéz törléséhez, azonban ezt a C-hajtáshoz hasonlóan szintén kevesen veszik figyelembe. Olyan helyekre ajánljuk, ahol a felhasználók köre nagyjából fix, és tudatosítható, illetve megszilárdítható a pazarlásmentes használat. 

Z-hajtás: szintén népszerű megoldás. Előnye, hogy kisebb adagolót igényel. A Z-hajtású papírok általában magasabb minőségűek, ezért elegáns helyekre is nagyszerű választásnak bizonyulnak. 

Hajtogatott vagy tekercses kéztörlő papír: bármelyiket is válasza, ránk számíthat! 

Webshopunkban a kéztörlő papírok és a hozzájuk tartozó adagolók minden típusát megtalálja. Bármelyik is a szimpatikus Önnek, nálunk jó helyen jár, és mindent beszerezhet hozzá. 

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, forduljon hozzánk bizalommal a papír kéztörlőkért! Ha további kérdése merült fel, keresse bátran munkatársainkat, akik szívesen segítenek Önnek mindenben! 

Webáruház készítés
Telefon:+36-20/251-9676
E-mail: iroda@tisztitoszerbolt.hu