Fizetési megoldás

Hírlevél

Házhozszállítás

Magyarország egész területére!

Elérhetőségek

Clean-Tech Higiénia Egyéni Cég
+36 20/251-9676
iroda@tisztitoszerbolt.hu
1223 Budapest, Nagytétényi út 190.

Termékajánló

TOP termékek

Blog
2024.02.15 13:51

Kéztörlő papír adagolóval a kézszárítás nem marad el

kéztörlő papír adagolóA kézmosás után a kéztörlő papír adagoló használata következik. A több lépéses folyamat a kézhigiénia fenntartásának feltétele.

A megfelelő kézhigiénia létfontosságú szereppel bír. A kezünkkel minden percben hozzáérünk valamihez, kilincsek, billentyűzet, kapaszkodó, a másik ember keze és még sorolhatnánk. A kórokozók a kézen keresztül jutnak át egyik helyről a másikra a leggyakrabban. 

A fertőzések terjedését, a betegségek megakadályozását ezzel az egyszerű feladattal, a kézmosással lehet elérni. Talán kevésnek tűnik, de annál hatásosabban működik. Koszos kézzel nem eszünk, nem nyúlunk az arcunkhoz, nem fogunk meg tiszta dolgokat stb.

Meg kell különböztetni egymástól a kézmosást és a kézfertőtlenítést. Az előbbit akkor szokás alkalmazni, ha látható szennyeződés került a kezekre, amiket el kell távolítani. A fertőtlenítés gyors, hatékony és kíméletes módja a kórokozók eltávolításának. Természetesen a kettőt lehet kombinálni is, ha igazán biztosra szeretne menni valaki, illetve a helyzet megköveteli a maximális alaposságot.

A kézmosás több lépéses feladat

Tudjuk, hogy kezet mosni többféle módon lehet, de csak az egyik számít alaposnak. Minden más csak hanyag módja a bacilusok elleni harcnak. A víz, a szappan és a kéztörlő hármasa, na meg a ezek precíz alkalmazása az, ami segít a kézhigiénia hosszú távú fenntartásában.

A kézszárítás több módon történhet

kéztörlő papír adagolóA kézszárítás egy méltatlanul elhanyagolt mozzanata a kézmosásnak. Sajnos számos helyen nincs is lehetőség a kézszárításra. Nincs annál kellemetlenebb, mint amikor víztől csepegő, nedves kézzel kell távozni a mosdóból.

Vannak, akik megpróbálják lerázogatni a nedvességet vagy a ruhájukba törlik a kezüket. Egyik sem ideális megoldás és még a baktériumok is a kéz felületén maradhatnak, ha elmarad a rendes szárítás.

A mosdókban levegős kézszárítókat vagy pedig papírtörlős adagolókat találunk. Jó tudni, hogy a levegős változat inkább rontanak a kéz tisztaságán, mintsem segítenék azt. Vizsgálatok kimutatták, hogy papír kéztörlő használatával lehet a legkevesebb baktériumot terjeszteni.

Az sem elhanyagolható tényező, hogy az emberek többsége szívesebben használ papírt, mint levegős szárítót. A papír ráadásul több célra is felhasználható a mosdóban, mert elkerülhető vele a közvetlen érintkezés a kilincsekkel, ajtófelületekkel is.

A papírt be lehet tölteni műanyag kéztörlő papír adagolókba vagy tekercses kéztörlő papír adagolókba is.

Hogyan adagolható a kéztörlő?

A hajtogatás többféle módon is történhet és nem mindegy, hogyan kerül a papír az adagolóba. A Z mintába hajtogatott papír azért előnyös, mert a kéztörlő adagolása gazdaságosan történik. Gyakori probléma, hogy egy mozdulattal több kéztörlő is kiesik az adagolóból, ami egyértelműen pazarlást jelent.

kéztörlő papír adagolóA tekercses adagolók szintén minimalizálni tudják a pazarlást, illetve nagy mennyiség is fér el bennük.

Jó ötlet még a szenzoros adagoló felszerelése, ami érzékelést követően maga adja ki a kéztörlőt egyenként. Ez a változat az érintés nélküli használatot, a maximális higiénia támogatását jelenti.

A papír adagolók a látogatók számától függetlenül is költséghatékony eszközök kézszárításhoz. Könnyen felszerelhetőek, kezelhetőek, nem igénylik a karbantartást és energiahasználattal sem járnak, viszont a megfelelő papírral környezetbarát az alkalmazásuk.

Keresse bizalommal az üzletünket, ha a mosdók felszerelése a cél! A modern igényekhez tervezett termékeink között megtalálja a legjobbakat, márkás változatban. Kérdés esetén csak lépjen kapcsolatba kollégánkkal, aki szívesen eligazítja a választékunkat illetően!

Webáruház készítés
Telefon:+36-20/251-9676
E-mail: iroda@tisztitoszerbolt.hu