Fizetési megoldás

Hírlevél

Házhozszállítás

Magyarország egész területére!

Elérhetőségek

Clean-Tech Higiénia Egyéni Cég
+36 20/251-9676
iroda@tisztitoszerbolt.hu
1223 Budapest, Nagytétényi út 190.

Termékajánló

TOP termékek

Blog
2023.08.18 12:08

Hogyan válasszuk ki a megfelelő kéztörlő adagoló munkahelyre?

kéztörlő adagolóA kéztörlő adagoló ideális megoldás lehet munkahelyre. Higiénikus, gyors, nem igényel karbantartást, a hozzá szükséges papír számtalan helyen beszerezhető. 

A mosdók higiéniája mindenhol fontos, ám egy irodai munkakörnyezetben bizonyos szempontból teljesen más megoldásokra van szükség, mint otthon. Az alábbiakban a kézszárítás, illetve törlés lehetőségeit mutatjuk be, irodai környezetre szabva. 

Kézszárító vagy kéztörlő adagoló? 

Szerencsére ma már igen ritkán lehet találkozni hagyományos textil törölközővel, ami egyáltalán nem higiénikus és nem is praktikus, ezért jelen cikkünkben nem is ejtünk róla szót a továbbiakban. Felmerül azonban a kérdés, hogy egy irodában az elektromos kézszártó vagy a papíros adagoló a praktikusabb? 

Mindkettőnek van előnye és hátránya, de tény, hogy a papír adagoló a népszerűbb és ez nem véletlen. Egyrészt sokkal higiénikusabb, másrészt gyorsabb is. Ez irodai környezetben fontos szempont lehet, mert a tapasztalat azt mutatja, hogy munka közben az emberek többsége sietne vissza a dolgára, és nincs türelme az elektromos szárítót használni

Az adagoló másik előnye, hogy nem fogyaszt áramot, a hozzá szükséges papír pedig ma már egyszerűen, szinte bárhonnan beszerezhető. Maga az adagoló is nagyságrendekkel olcsóbb, mint egy elektromos szárító. Egyetlen hátrányának a keletkező hulladék mondható, amelynek eltávolításáról rendszeresen gondoskodni kell. 

Kéztörlő papír adagolót, de milyet? 

kéztörlő papír adagoló

Ha megvan a papír adagoló melletti döntés és elkezdünk keresgélni a termékek között, akkor egyből látni fogjuk, hogy bizony ebből is többféle van. Vannak hajtogatott papírt adagoló készülékek, tekercsesek, vagyis belsőmagosak, illetve lap adagolásúak. 

A hajtogatott papíros változatoknál azt kell eldönteni, hogy C, V vagy Z hajtogatott papírt szeretnénk használni.

A C hazánkban kevésbé népszerű, mert egyszerre egyetlen lapot lehet belőle kihúzni, ami használati oldalról nem praktikus. A leginkább elterjedtek a V hajtású kéztörlőpapír adagolók, amikbe a papír egyszer meghajtva, egymásba hajtogatva kerül, így az adagolás folyamatos. A Z típusnál a papír kétszer hajtott, ennek köszönhetően keskenyebb és maga az adagoló is kisebb helyet foglal

A belsőmagos változat nagy forgalmú helyekre nem ajánlott, mert gyakori, hogy a felhasználó jóval több papírt húz ki belőle, mint amennyi szükséges, így nem ritka a nagyfokú pazarlás. Viszonylag kisebb létszámú munkahelyekre lehet jó megoldás, ahol tudjuk, hogy odafigyelve használják

Rozsdamentes vagy műanyag adagolót érdemes választani?

Müanyag kéztörlő adagolóGyakorlatilag ez is forgalomtól függ. Nyilvános helyeken, bevásárlóközpontokban, rendezvényhelyszíneken, ahol rengetegen fordulnak meg, érdemes a rozsdamentes mellett dönteni, ami strapabíróbb és vandálbiztos

Irodába, irodaházba azonban, ahol kevésbé kell tartani rongálástól, ideális lehet a műanyag kéztörlő adagoló is. Ennek az ára jóval kedvezőbb, mint a fém változatoké. 

Mindkét típusból vannak automata készülékek is, amelyek egy szenzor segítségével érzékelik a mozgást és automatikusan adagolják a papírt. Ezek előnye, hogy általában alacsonyabb fogyasztással járnak, hiszen a felhasználó nem tud egy szempillantás alatt feleslegesen sok papírt kihúzni, mint a nem szenzoros adagolóknál. 

Amennyiben a kéztörlő papír adagolók iránt érdeklődik, ne habozzon, forduljon hozzánk bizalommal termékeinkért! Munkatársaink szívesen állnak rendelkezésére a megadott elérhetőségeink bármelyikén, ha kérdése merült fel, akár a kínálatunkkal, akár a vásárlás menetével kapcsolatban. 

Webáruház készítés
Telefon:+36-20/251-9676
E-mail: iroda@tisztitoszerbolt.hu